Marcel Hensema in het Theater

 In 1995 studeerde hij af aan de Toneelschool Maastricht en datzelfde jaar was hij al te zien in Ilias van Toneelgroep Amsterdam. Marcel speelde bij vele theatergezelschappen waaronder Toneelgroep Oostpool, Het Toneel Speelt, RO Theater, De Theatercompagnie, Toneelgroep Amsterdam, NNT en Het Nationale Theater. Zijn bekendste en meest gewaarde werk is de Groningse theatertrilogie Mijn Ede, Mijn Tweede en Mijn Vrede. Op dit moment werkt Marcel aan zijn eerste landelijke solovoorstelling Alles in de hens. Bekijk voor zijn volledige theaterwerk zijn C.V.

Het is een bijzondere belevenis om als toeschouwer bij een voorstelling van Hensema aanwezig te mogen zijn. Want wat je ziet en hoort is feitelijk uniek. Geen toneel, geen kleinkunst, ja. Wat eigenlijk wel? Laten we het houden op het kleine, volkomen eigen universumpje van Marcel Hensema. Het is de wereld in het klein. Maar het is wel de wereld.

– Dagblad van het Noorden

Mijn Ede

De Groningse acteur Marcel Hensema neemt ons in een intieme voorstelling mee terug naar zijn geboortegrond. We maken kennis met de mensen waarmee hij opgroeide in Hoogezand, waar zijn ouders een café bestierden. Hensema’s herinneringen zijn …

Lees meer

Mijn Tweede

In Mijn Tweede speelt Marcel Hensema een bonte stoet aan kleurrijke personages gebaseerd op kostbare, levensechte verhalen uit de ommelanden. Door de ogen van Hensema komen zij, deze helden op de vierkante meter, in Mijn Tweede tot leven.

Lees meer

Mijn Vrede

In Mijn Vrede voert Marcel Hensema het publiek door een labyrint van verhalen: God die wel van een Hooghoudtje houdt, Adam en Eva in mien toentje, juf Marjon uit Sappermeer, de omhooggevallen Jitske uit Haren, het engelachtige …

Lees meer